Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • Lättare att hitta bland våra bloggkategorier!

  2016-04-08
  Exempelbild Sedan en vecka tillbaka har vi nya kategorier på bloggen. Detta för att läsaren lättare ska kunna hitta bland våra inlägg och följa ämnen som är av särskilt intresse. För att du som besöker oss lättare ska kunna följa ämnen som du är särskilt intresserad av har vi nu skapat nya kategorier som våra inlägg taggas med. Här följer en kort förklaring av varje kategori i huvudsak tar upp:
  • Användarupplevelse: Du bjuds in för att tycka till om design och funktion. Vi berättar också om vårt arbete med användartester.
  • Innov...

 • Yrkesguiden- Uppdaterad med prognoser och nu även tillgänglig för Android!

  2016-04-01
  Idag lanserar vi en uppdaterad version av Yrkesguiden. Den vänder sig i första hand till ungdomar för att hjälpa dem att göra det ”lätt att välja rätt” utifrån kunskap om yrken. Men appen kan användas av alla som står inför ett studie- och yrkesval eller bara är nyfikna på ett yrke. Syftet med Yrkesguiden är att inspirera och informera om vilka yrken som det kan vara lätt eller svårt att få jobb inom. I appen finns listor på yrken där det är lättare att få jobb efter gymnasiet respektive högskolan/universitetet. Det finns över 400 yrken att läsa mer om för den som är nyfiken på arbetsförhållanden, arbetstider och arbetsuppgift...
 • Visualisering av data för att tolka och förstå arbetslöshet i Sverige.

  2016-03-29
  Laget Fullt ös, arbetslös! arbetar med sin idé under Hack for Sweden Med fokus på jämställdhet vill laget Fullt ös, arbetslös! visualisera statistik över arbetslöshet i Sverige. De var ett av de lag som under Hack for Sweden använde Arbetsförmedlingens öppna data för att utveckla nya tjänster. Laget kombinerade våra datakällor med data från SCB och CSN för att kunna visualisera arbetslöshet på ett nytt sätt. Kan det leda till nya frågor och slutsatser kring hur vi ser på arbetslöshet? Vi låter dem själva berätta om sitt arbete.Vad utvecklade ni för tjänst?
  Vi utvecklade en webbapplikation för att visualisera arbetslösheten i Sverige, med ...

På Utvecklingsbloggen kan du följa Arbetsförmedlingens utveckling av digitala tjänster.

AF Öppna Data
AF Press