Prenumerera på RSS-flöde för bloggen
 • Kommunquizen, ett hack för kunskapen!

  2017-04-24
  Anna och Linnéa tillsammans med Simon från Arbetsförmedlingen, Hack for Sweden 2017 Under Hack for Sweden teamade mor och dotter upp i laget "Hackokrati". Deras idé var att med öppna data från flera aktörer på ett enkelt och lekfullt sätt ge medborgare en ökad kunskap om kommunernas arbete. Vi har bjudit in dem att svara på tre snabba om sin idé och inspirationen bakom den. Vad utvecklade ni för tjänst och varifrån fick ni inspiration?
  Vi utvecklade tjänsten Kommunquizen. Vi hade en idé om att vi ville jobba med att öka möjligheten för medborgarna att på ett enkelt sätt få reda på hur kommunerna arbetar med olika frågor. I förberedelserna kom vår ursprungsidé att ändras för att bli möjlig att genomföra på relativt kor...

 • Användarupplevelsen viktig när vi fortsätter utveckla våra interna IT-stöd

  2017-04-19
  Zayera, Linda och Christian, tre av våra UX-are i arbete. Hur arbetar vi egentligen med att förbättra arbetsförmedlarnas IT-stöd? En viktig del i arbetet är ett dedikerat UX-team, de stöttar all utveckling för Arbetsförmedlingens interna användare. Felicia från UX-teamet gästar idag Utvecklingsbloggen och berättar om deras arbete med UX. Vi som jobbar med UX en grupp som består av sex interaktionsdesigners med olika spetskompetenser. Tillsammans har vi ett övergripande ansvar för användbarhet i utvecklingen och förvaltningen av digitala tjänster och interna verksamhetsstöd. Förkortningen UX står för User Experience och betyder användarupplevelse. En definition som ISO 9241-210 anvä...
 • Vi önskar alla en trevlig påskhelg!

  2017-04-13
  Exempelbild Redax vill passa på att önska er en riktigt glad påsk! Påskharen ska enligt rykten vara digital, hen använder karttjänster och öppna data för att planera bästa rutten när alla påskägg ska gömmas!
  Själva är vi snart vara tillbaka - då med gott innehåll som arbetsförmedlingens arbete med användarvänlighet och mer inspiration från Hack for Sweden. 
  Vi vill så klart också gärna veta vad du saknar eller skulle vilja läsa mer om? 

På Utvecklingsbloggen kan du följa Arbetsförmedlingens utveckling av digitala tjänster.

AF Öppna Data
AF Press