2015-10-20

"Äntligen streamade webbinarier! Nu når vi fler."

Susanna håller webbinarie

Ny teknik gör att vi når våra kunder där det passar dem bäst. Att streama musik, film eller TV är idag en del av mångas vardag. Nu sänder vi olika typer av seminarier på webben, vi kallar dem webbinarier.

Tillsammans med Jonas som är teknikansvarig håller jag flera webbinarier i veckan med teman som cv, personligt brev, anställningsintervju, nätverkande, söka jobb via sociala medier och personlig marknadsföring. De som deltar sitter på den plats som passar dem bäst och behöver dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling för att delta. Många är med hemifrån, men på flera lokala arbetsförmedlingskontor visar man webbinarierna på storbildsskärm för arbetssökande och har sedan en gruppdiskussion efteråt. Det är roligt att läsa utvärderingarna där jag ser att de som deltar tycker att det är inspirerande, tydligt och lätt att delta.

Det är livestreamingtjänsten Bambuser som gjort detta möjligt. Deltagarna ser och hör mig som föreläser, de ser ett bildspel och kan interagera med varandra och med föreläsaren i en chatt. I chatten finns också arbetsförmedlare redo att besvara frågor som kommer in. Aktiviteten i chatten är det som gör att det verkligen blir en gruppaktivitet även om det ibland är så många som tusen som är med på ett webbinar.

Med 30 000 visningar och en kundnöjdhet på 99,4% känner vi verkligen att vi är på rätt väg. Om du är nyfiken på webbinarier får du gärna anmäla dig via www.arbetsformedlingen.se/webbinar. Du hittar också alla webbinardatum på din lokala kontorssida på arbetsformedlingen.se.

Har du tips på fler webbinarteman? Maila gärna till webbinar@arbetsformedlingen.se

// Susanna

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar