2015-10-27

”Så säkerställer vi att alla användare får en bra och pedagogisk upplevelse när de besöker våra digitala kanaler.”

Johan, UX ansvarig för avdelningen Digitala tjänster på Arbetsförmedlingen

Johan, UX-ansvarig på Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen samarbetar med Begripsam för att kunna utvärdera våra digitala kanaler och säkerställa en bra och pedagogisk upplevelse för användare med kognitiv funktionsnedsättning.

Projektet Begripsam utvecklar kunskap och arbetsformer som ska utgöra en plattform för att kunna förbättra den kognitiva tillgängligheten. Arbetsförmedlingen har sedan i våras ingått i ett samarbete med Begripsam för att få hjälp med detta. Hittills har Begripsam gjort följande två utvärderingar och gett oss feedback på vår nya webbplats som just nu är under utveckling:

  • Utvärdera övergripande design och pedagogisk uppställning för den nya webbplatsen samt feedback på en ny version för arbetsgivare.
  • Utvärdera nytt koncept för den nya webbplatsens navigation på ”Min arbetsförmedling” som idag heter ”Min sida”. Där hoppas vi på en förståelse för en tydlig uppdelning mellan e-tjänster och information.

Det här har gett oss mycket värdefull användarfeedback och det har hjälpt oss i viktiga designbeslut. Vi tror på att involvera användarna tidigt i utvecklingsstadiet för att kunna förbättra, utveckla och säkerställa den kognitiva tillgängligheten i våra digitala kanaler.  

/Johan
UX-ansvarig för Avdelningen Digitala tjänster på Arbetsförmedlingen


Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar