2015-11-13

Arbetsförmedlingen är med och arrangerar Hack for Sweden 2016!

Hack for Sweden logga

Hack for Sweden är ett unikt initiativ som ska inspirera till att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya produkter och tjänster som kan komma allmänheten till del. I mars 2016 är Arbetsförmedlingen för andra gången med och håller i hacket.

Hack for Sweden går av stapeln 12-13 mars 2016. Hacket erbjuder en gemensam plattform för öppen data som studenter, utvecklare, datajournalister, innovatörer och myndigheter kan använda för att utveckla nya tjänster. Under helgen delas Hack for Sweden Award ut till det lag som bäst kombinerar data på ett kreativt sätt och skapar den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data.

Hack for Sweden har växt sedan starten 2014 och nu är det 21 statliga myndigheter och organisationer som står bakom tävlingen. Det innebär att det finns mer öppna data än tidigare för de tävlande att använda. "Fokus i år är ökad samverkan mellan myndigheter och deltagare" säger Angela Yong från SMHI, projektledare för Hack for Sweden.

Den 13 december öppnar anmälan och fortlöpande kommer mer information kring vilken data som ingår, vilka kategorier man kan tävla inom, vad man kan vinna och vilka som ingår i juryn. För att få utmärkelsen Hack for Sweden Award gäller det att vara kreativ och nyskapande och inte minst att använda flera olika myndigheters data.

Läs gärna mer om förra årets resultat, och håll utkik efter mer information om Hack for Sweden 2016 på http://www.hackforsweden.se/. För snabba uppdateringar, följ också Hack for Sweden på Facebook och Twitter.

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
 1. Johan Johansson Hjern
  Hej jag är en utbildad speldesigner som har intresse av spelutveckling, programmering och liknande. Jag vill gärna ta reda på mer om detta ämne och hoppas att vi hörs av.
  MvH
  2015-11-13
 2. Hanna / Admin Utvecklingsbloggen   (Författarkommentar)
  @Johan Johansson Hjern
  Hej Johan, vad kul att du är intresserad av Hack for Sweden. På hackets hemsida http://hackforsweden.se/ hittar du all information du behöver inför anmälan som öppnar 13 december. Vi hoppas att vi ses där!

  Mvh Hanna, admin Utvecklingsbloggen
  2015-11-13
 3. Patrik Gustafsson
  Digital kommunikation är likt det öppna samtalet där att prata och lyssna är viktiga delar men det finns plats för att baka in transparens, gamification, byta roller för cocreation mm.

  Med en satt målgrupp hämtas önskad kundnytta för tjänsten och lösning skapas slaviskt enligt målgruppens önskade nytta

  Skippa egna maggropskänslor innan målgruppen avslöjat sitt
  2015-11-20
 4. Jan Wahlbom
  Hej!
  Jag önskar att arbetsförmedlingen,tar fram en e-tjänst för arbetslösa som blir
  kallade till intervju/rekryteringsträff
  Där man fyller i ett webb formulär och skriver under med bank-id.Hoppas denna tjänst är högprioriterad när ni har tänkt släppa era e-tjänster.
  2015-11-23
 5. Hanna / admin Utvecklingsbloggen   (Författarkommentar)
  Hej Jan, vi tycker det låter som en spännande idé men behöver mer information för att kunna lämna detta till våra utvecklare som ett förslag. Utveckla gärna dina tankar i ett mail till utvecklingsbloggen@arbetsformedlingen.se

  Mvh // Hanna
  2015-11-23
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar