2015-11-26

Pilot för kartläggning av nyanländas kompetens

Nyanlända kartlägger sin kompetens i den nya tjänsten.

Arbetsförmedlingen testar en ny metod för att hjälpa nyanlända att kartlägga och värdera sin kompetens redan på anläggningsboendet. Utvecklingsbloggen ville veta mer om den nya tjänsten och ställde därför tre snabba frågor till Kent, vår tekniska projektledare.

Det handlar om en molnbaserad tjänst, där nyanlända på sitt eget språk kan skriva in utbildning, yrkeserfarenhet och skapa ett digitalt cv redan innan de kommer till en Arbetsförmedling. Utifrån sitt cv kommer personen att kunna gå vidare och göra en yrkeskartläggning som består av ett antal frågor inom ett eller flera yrken från olika branschorganisationer. Testet kommer att ge ett underlag att jobba vidare med när det gäller till exempel att hitta praktikplatser eller komplettera sin utbildning för att leva upp till svenska krav. Redan nu finns några yrken att välja bland, men fler är på gång. Vi ger Kent ordet:

Bakgrund? Arbetsförmedlingen fick i slutet av juni ett regeringsuppdrag att tidigare kartlägga och rekommendera insatser till boende på anläggningsboenden som fått uppehållstillstånd. Jag fick frågan om jag hade några idéer till digitala stöd. Vi har tillsammans med flera leverantörer tagit fram en tjänst som nu prövas på flera orter.

Hur fungerar det? Den digitala lösningen består av en plattform där olika system pratar med varandra via APIer. Den stödjer svenska, engelska, arabiska, persiska, somaliska och tigrinja.

Kunden får ett konto i ett system där de kan lägga in sin utbildning och arbetslivserfarenhet på en responsiv hemsida. Har de betyg, referenser eller annan dokumentation kan de ta ett foto och ladda upp dessa också. Om de lägger in sin information på sitt hemspråk får de hjälp att översätta den till svenska. Informationen kan sedan skickas vidare via en inbyggd mailfunktion till t.ex. en arbetsförmedlare.

Den andra delen av plattformen består teoretiska kunskapstester och tester av så kallade mjuka kompetenser. Idag finns tester för ett yrken inom industrin och vi håller just på att lansera ett för olika yrken inom detaljhandeln. Vi vill expandera till andra organisationer inom detaljhandeln och till hotell och restaurangbranschen. Kunderna gör dessa tester i ett och samma system för att få en gemensam användarupplevelse. Men bakgrunden ligger flera system som talar med varandra.

Vad händer nu? Piloten pågår på sex orter: Växjö, Hultsfred, Norrköping, Eskilstuna, Söderhamn och Boden, fram till årsskiftet. Vi tror att vi då kommer ha cirka 500 användare. Exakt hur och i vilken skala vårt arbete fortsätter efter det vet vi då vi fått direktiv för 2016.


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar