2015-12-02

Sjöberg svarar på "Tre snabba"

Mikael Sjöberg intervjuas av Utvecklingsbloggen

Idag besökte vår Generaldirektör Mikael Sjöberg avdelningen Digitala Tjänster för att prata om sin syn på digitaliseringen.
Utvecklingsbloggen var på plats och ställde tre snabba frågor.

Året 2015 är inte riktigt slut än men Utvecklingsbloggen har redan börjat blicka framåt och fundera över de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss 2016. I detta och ett kommande inlägg kommer vi att prata med två nyckelspelare i Arbetsförmedlingens fortsatta utvecklingsarbete.
Först ut är Mikael Sjöberg, vår generaldirektör.

Varför är digitaliseringen ett viktigt fokus för Arbetsförmedlingen?
Dels för att det pågår en kraftig digitalisering i samhället och på arbetsmarknaden och vi måste vara en del utav den. Dessutom tror jag att det kommer att underlätta vår egen utveckling. Ibland kanske det känns som att vi driver en komplicerad verksamhet men utan digitalisering kommer vi inte att kunna nå goda resultat i framtiden.

Utifrån den snabba takten av digitalisering i samhället, vilka utmaningar ser du för Arbetsförmedlingens förmåga att hänga med?
En utmaning är att vi har många utvecklingsområden, hade Arbetsförmedlingen varit en perfekt skött myndighet där vi hade sagt att vi ska bli Sverige-ledande på digitalisering då hade varit lättare att fokusera på det. Utmaningen är att vi måste utveckla många olika förmågor samtidigt. Det är klart att det blir en utmaning både för oss i ledningen, för alla medarbetare men också för omvärlden.

Hur ser du på innovation och möjligheterna för Arbetsförmedlingen att jobba mer innovativt
Jag tillhör dem som tror att om man tittar tillbaka på en lyckosam utveckling då består den av mängder av små, små steg. Det vill säga enskilda medarbetare reser i sig själva, de förändrar sig. Men också ett antal större steg, alltså innovativa grepp eller lösningar. Man kan inte få en stor framgångsrik utveckling utan att kombinera de här två. Jag hoppas därför att vi har förmågan, kreativiteten och glädjen som också ibland behövs för att vara riktigt innovativ. Det är det som tillsammans med de här många, många stegen kommer att göra oss riktigt framgångsrika.

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar