2015-12-13

Anmälan till Hack for Sweden 2016 har öppnat!

Ett av de tävlande lagen i Hack for Sweden 2015

Nu är det dags att anmäla sig till Hack for Sweden 2016. Vill du med hjälp av myndigheters öppna data hitta kreativa och nyskapande lösningar på temat "samhällsutmaningar" hoppas vi att du gör oss sällskap i mars!

Det finns 80 platser i årets Hack for Sweden och du har chans att knipa en av dem, individuellt eller tillsammans med ett lag om högst fyra personer. Anmälan till tävlingen öppnar idag den 13 december 2015 och stänger den 25 januari 2016. De tävlingsidéer som har koppling till hackets definierade utmaningar har chans att gå vidare i tävlingen.

För att vinna Hack for Sweden Award ska man på ett kreativt och nyskapande sätt utveckla en tjänst eller applikation som tydligt visar nyttan med myndigheters öppna data. Att skapa nytta handlar nästan alltid om att lösa en utmaning. Och i dagens samhälle saknas det inte utmaningar. Sveriges innovationsmyndighet Vinnova har listat fyra som deltagarna i Hack for Sweden kan inspireras av:

  • Framtidens hälsa och sjukvård
  • Hållbara attraktiva städer
  • Informationssamhället
  • Hållbar industriell utveckling

För det lag som hellre tänker globalt än lokalt finns FNs 17 globala mål och samhällsutmaningar att inspireras av.

Lagen som går vidare möts i Stockholm helgen den 12-13 mars 2016. Under 24 timmar ska de i Naturvårdsverkets lokaler ta fram en tjänst eller applikation som baseras på den utmaning man valt. Vinnaren utses av en jury och tilldelas Hack for Sweden Award. Förutom det premieras också Bästa Visualisering, Bästa Nytta för Allmänheten, Bästa Affärsnytta och Deltagarna pris delas ut.

All information om Hack for Sweden och anmälan hittar du här: http://hackforsweden.se/

// Hanna

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar