2015-12-17

Tyck till om Min arbetsförmedling!

Min Arbetsfömredling designskiss

Klicka på bilden så öppnas den som en större bild i ny flik

Vi utvecklar just nu Min arbetsförmedling, en ny del av arbetsformedlingen.se som kommer ersätta Min sida. Vi vill redan i ett tidigt skede få in dina tankar på vår designinriktning. Hjälp oss genom att svara på en kort enkät!

Min arbetsförmedling är navet på webbplatsen som kommer att ersätta Min sida. Min arbetsförmedling innebär att användarnas, alltså arbetsgivares och arbetssökandes aktiviteter är i centrum och att innehållet och tjänsterna anpassar sig efter deras behov och situationer. Genom att bättre paketera e-tjänster, innehåll och fokusera på att förenkla, skapas en enhetlig användarupplevelse.

I det här inlägget om Min arbetsförmedling vill vi veta vad du tycker om våra designskisser!

Tyck till om vår designskiss!
Fråga 1

Fråga 2

Fråga 3
Vi vill vara säkra på att du inte är en robot, är du en robot?  *
FlervalKommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
 1. Anna
  Spännande med nytt utseende.
  2015-12-17
 2. Marie Hägg
  Saknar tillgängligheten för oss som bor utanför städerna och inte kan använda e-leg...vi är helt utestängda från A.F´s nya sidor...Behöver få hjälp att få ett jobb.Mänsklig kontakt och förmedling.
  2015-12-18
 3. Erik
  Designmässigt är det stilrent och enkelt, ser bra ut. Dock reagerade jag på att sök och information byter plats på sista bilden.

  Hur har ni tänkt att underlätta för alla personer som inte kan svenska alls eller inte kan läsa svenska så bra? Finns det planer på att översätta viktiga delar på hemsidan till andra språk eller implementera Google translate på alla sidor som det är gjort på /e-legitimation?
  2015-12-18
 4. Johan   (Författarkommentar)
  @Erik Tack för att du är uppmärksam :) Söket ska vara konsekvent placerat på samma ställe och inte byta plats. Helt enkelt en liten designmiss som smygit sig in när vi tog fram skissen.

  Vi kommer att följa de rekommendationer från Vägledning för webbutveckling (webbriktlinjer.se) kring översättningar. Vi tittar också på att använda Translate på webbplatsen.

  Tack så mycket för dina kommentarer!
  2015-12-22
 5. Digitaldialogist
  Är det här de användningstester ni har gjort på designen?
  2016-03-06
 6. Johan   (Författarkommentar)
  Hej @Digitaldialogist

  Tack för din fråga! Vår ambition är att så tidigt som möjligt involvera användare i processen. Det har vi också gjort denna gång när designen i användargränssnittet växt fram. Vi har bl.a genomfört koncept- och användartester på olika ställen i Sverige. Flera användare från olika brukarorganisationer med kognitiv funktionsnedsättning har också deltagit för att utvärdera användargränssnittet utifrån bl.a pedagogisk uppställning, färgsättning, visuell hierarki m.m.

  Utöver detta så har vi löpande genomfört användartester på flöden och navigation, samt låtit användare testat beta-versioner av våra nya e-tjänster för att kunna lämna feedback till oss på användarupplevelse, grafisk design, interaktionsdesign, innehåll och copy och förbättringar eller om det är något som inte gillas.

  Med vänliga hälsningar
  /Johan
  2016-03-07
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar