2015-12-31

Utvecklingsbloggens Årskrönika!

2015 har varit ett händelserikt år. Den digitala utvecklingen på Arbetsförmedlingen har gått framåt, men som alltid innehåller ett år både toppar och dalar. I denna årskrönika har vi valt ut några höjdpunkter och bjuder på några bloopers.

Hur gör vi det lättare för unga att hitta rätt sommarjobb frågade vi oss? På vårvintern släpptes appen sommarjobba som listade platsannonser för sommarjobb och gav unga tips och råd om ansökan, löner och avtal. Vi har även stärkt vårt samarbete med kommunerna genom att utveckla digitala lösningar för informationsutbyte mellan Arbetsförmedlingen och kommunen för att ungdomar ska slippa skickas runt mellan de båda. 

Under året har vi fortsatt att slipa på en ny matchningsmotor som ska bidra till en mer träffsäker matchning mellan de som söker jobb och de som söker arbetskraft och som ska bli den ledande matchningstjänsten i Sverige!

Vi underlättade för alla er smartphone-användare som väntar på drömjobbet genom att skapa en bevakningsfunktion i Platsbanken.

Välbesökta har också våra webbinarier varit. Den 3 december nådde vi 40 000 visningar och vi har livesänt över 80 webbinarier under året. Länge trodde vi att vår utvärdering av webbinarier inte fungerade, då den visade på en kundnöjdhet på 100%. Det måste ha vara något fel på enkäten! Efter en del felsökande och när siffran en dag dalade till 99% vågade vi tillslut tro på dessa siffror.

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för arbetsförmedlingen var när vi i oktober kunde, i samband med att du skriver in dig på arbetsförmedlingen också kunde låta dig boka ditt första möte på nätet.

Under året har personliga webbmöten fått ett rejält uppsving med ungefär 80 000 besökare som fått hjälp i sina personliga ärenden via webben! En nyhet som utvecklats under året och som kommer i början på nästa år är flerpartsdialoger, där du kan få prata med flera arbetsförmedlare på en gång. Det kan till exempel handla om språkstöd, vägledning, branschkunskap. The sky is the limit!

Vi har åkt land och rike runt på årets verksamhetsdagar och informerat om vår digitala utveckling. Medarbetarna är mycket peppade och nyfikna på vad som händer på den digitala fronten!

Och till sist, under hösten lanserades äntligen Utvecklingsbloggen. En blogg för att enklare kunna följa vår digitala utveckling. Redaktionen skrek av glädje kort därefter då vi såg att vi hade 5000 besökare på en dag. Verkligheten visade att vi hade haft en bot på besök som låg och spindlade sidan. Nu har vi en stadig ström läsare och vi vill tacka er, både gamla och nya och hoppas att ni följer med oss in i 2016.

Gott Nytt År!


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
 1. nils
  Finns inget som har blivit bätre på AF
  2016-01-18
 2. Hanna
  Hej Nils, det är tråkigt att du inte upplever de förändringar vi gjort under året lett till förbättringar. Vi tar gärna emot dina förslag på vad vi behöver göra för att bli bättre, lämna din förslag om förbättringar på vår webbplats här http://korta.nu/doza9. Eller så kan du välja att maila till kundrelationer@arbetsformedlingen.se

  Med vänliga hälsningar
  Hanna / Admin Utvecklingsbloggen
  2016-01-20
 3. Caroline
  Underbart! :-)
  2016-04-25
Stängd för fler kommentarer