2016-03-15

Feedback – guld värt för utveckling!

kund testar vår betaversion

I tidigare inlägg har vi berättat om utvecklingen av en ny del av arbetsformedlingen.se som kommer att ersätta Min sida. Feedback från våra kunder är guld värt, det ger oss vägvisning, visar om vi är på rätt väg och uppfyller de behov våra kunder efterfrågar. 

På bloggen har vi fått frågor om hur vi jobbar med användertester i vårt utvecklingsarbete. Vi tar in feedback på olika sätt. Bland annat har Johan, vår UX ansvarige skrivit om vårt samarbete med Begripsam för att kunna säkerställa bra och pedagogisk upplevelse för användare med kognitiv funktionsnedsättning. Vid behov anlitar vi även externa leverantörer som testar användbarheten genom enskilda tester.

Förutom riktad användarfeedback mot olika specifika målgrupper har vi även drygt 100 externa kunder (arbetssökande och arbetsgivare) som sedan i höstas testar e-tjänster och funktioner på en testsida som vi kallar Beta-sida. Från mars kommer drygt 100 arbetsförmedlare, runt om i landet, att börja testa och ge oss feedback på e-tjänsterna. Testerna görs av kunderna när de känner att de har tid och möjlighet.

Vad testar kunderna?

På Beta-sidan kan våra kunder testa och ge oss feedback på varje sida, det vill säga allt från färgen eller placering på en knapp, design på sidan till e-tjänstens funktionalitet.

Vad gör ni med feedbacken ni får in?

Feedback är extremt viktigt för oss! Varje vecka går utvecklingsteamen tillsammans med Produktägarna igenom den feedback som vi fått in för att göra eventuella förändringar.

Kan vem som helst vara med och testa e-tjänsterna?

Ja! Anmäl dig ditt intresse på beta@arbetsformedlingen.se. Är du dessutom kund hos oss och har inloggningsuppgifter kan du spara sökresultat samt testa att skapa annonser på Beta-sidan.


/Sophie


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
  1. Kurt Lund
    Hur mycket av det ni får in blir verklighet och vem bedömer vad som är värt att använda? Vilka kompetenser är det som avgör feedbacken?
    2016-04-04
  2. giorgi
    bonjour, Je suis très à la recherche d'emploi à l'étranger,Comment je dois établir un contrat de travail?merci!
    2016-08-25
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar