2016-04-14

Nu testar vi gamification i matchningen!

Exempelbild

Idag lanserar vi Kompetensutmaningen! En rekryteringskampanj som riktar sig till dig som söker jobb inom servicebranschen. Kompetensutmaningen fokuserar på att göra ansökningsprocessen rolig och lustfylld där CV och personligt brev inte behövs. Du får istället möjlighet att visa dina kompetenser genom att samla poäng i olika kunskapstest.

Gamification innebär att använda element från spelvärlden för att skapa bättre engagemang hos deltagarna. Vi vill testa om gamification kan användas för att synliggöra den arbetssökandes kompetens utan att skicka in ansökningshandlingar och ge dem en möjlighet att hitta ett arbete genom en annorlunda rekryteringsprocess.   

Kompetensutmaningen.se är en kampanjsida som vi på Arbetsförmedlingen har tagit fram tillsammans med företaget Sqore. Kampanjsidan är öppen fram till den 3 juni. Vi samarbetar med sex stycken taggade arbetsgivare som har behov av att rekrytera till olika tjänster inom servicebranschen. De tio deltagarna med högst totalpoäng i varje arbetstest blir inbjudna till en intervju med arbetsgivaren och har då chans att få jobb.

Gå in på kompetensutmaningen.se för att läsa mer om hur du deltar, vilka arbetsgivare som är med och vilka tjänster de utlyser.


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar