2016-04-21

Arbetsförmedlingens innovationshack i Visby

Exempelbild

Under v.15 fick Gotland besök av ett gäng taggade hackare från Arbetsförmedlingens innovationscenter. Utvecklingsbloggen fick en pratstund med Olle som precis kommit hem från Visby.

Hej Olle, varför hade ni en Innovationsvecka i Visby?

Regionala innovationsveckor var en grundtanke som vi ville prova när vi startade Innovationscenter och nu fick vi testa idén i Visby. Under veckan genomförde vi först workshops med arbetsförmedlare, företagare, arbetssökande, Region Gotland, spelutvecklare och forskare från Uppsala Universitet, myndighetsaktörer från CSN och Skatteverket samt Science Park Gotland. Tisdag till torsdag gjorde vi sedan ett Innovationshack vilket ledde till att vi på fredagen kunde presentera flera prototyper vi tillverkat under veckan.

Uppfylldes dina förväntningar?

Över förväntan! Arbetsförmedlingens innovativa satsning överraskade deltagarna och det skapade ett positivt intresse hos alla deltagande aktörer. Sedan var det extra kul att vi kunde tajma Innovationsveckan med lanseringen av den första innovativa idén som Arbetsförmedlingen började arbeta med i höstas www.kompetensutmaningen.se

Idéer skapades under hela veckan och vi tog med oss flera nya idéer för ytterligare visualisering. Flera lokala aktörer såg nya möjligheter att bygga vidare på och nu tittar man på möjligheterna till att låta det bli en årligt återkommande Innovationsvecka. 

Vad är nästa steg?

Vi har börjat vidareutveckla några av de prototyper vi visade i Visby. Vissa är så pass färdiga att vi kan lämna dom vidare för realisering och framtida lansering. Parallellt med detta påbörjar vi nu planeringen för nästkommande Innovationsvecka som går av stapeln i Umeå vecka 40. Här kommer flera skolor att involveras redan innan vi är på plats så vi ser redan nu fram emot hösten!

Under kommande veckor kommer ni att kunna läsa mer om de olika idéerna som utvecklades under innovationshacket!


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar