2016-05-10

Drömjobbet- En chans för dig att stå ut i mängden

Exempelbild

Utvecklingsbloggen fick en chans att prata mer med det tredje laget som hackade i Visby, deras idé kallas "Drömjobbet". Jonas svarar på 3 snabba om hur deras tjänst ger dig möjligheten att visa ditt intresse lite extra för en arbetsgivare.  


1. Vad utvecklade ni för tjänst?

Drömjobbet handlar om att ge alla som söker arbete i Sverige en möjlighet att utmärka sig lite extra när väl rätt jobb dyker upp. Den som skriver den bästa CV:n eller det mest intressanta personliga brevet är nödvändigtvis inte den som är mest intresserad eller lämplig för jobbet. I en tuff konkurrenssituation blir det lätt frustrerande för båda parter. Arbetsgivare får många ansökningar utan att kunna göra urval baserat på hur intresserad någon är. Arbetssökande som saknar verktyg för att verkligen visa hur intresserade de är av jobbet eftersom alla inte får möjlighet att komma på intervju.

När du som arbetssökande hittar ett intressant jobb på en valfri jobbsajt så kan jobbet bokmärkas med en knapptryckning. Jobbet hamnar då automatiskt i din personliga jobbkorg och du kan i lugn och ro rangordna de jobb efter dina preferenser. Det högst placerade jobbet är det som du är mest intresserad av. När du hittar ditt drömjobb, så finns möjligheten att ca 1 gång per år märka ett jobb som just ett drömjobb. På detta sätt kan Arbetsförmedlingen visa arbetsgivaren att det finns en kandidat som av alla jobb i Sverige just valde dem. Arbetsförmedlingens roll blir en nationell certifikat-utgivare och står garant för att en arbetsgivares jobb är utsedd som ett drömjobb hos den sökande. Visionen är att alla ska få en chans att stå ut!

2. Varifrån kom idén eller inspirationen?

Att hitta ett jobb är svårt, oftast mycket svårare än att skicka in rätt ansökningar. En bättre jämförelse skulle kunna vara att det handlar om att lägga ett livspussel. Detta pussel består av att få ihop bitar såsom bostad, familj, att ens inre drivkrafter och ambitioner överensstämmer med möjligheterna som ges med jobbet och slutligen att ens kvalifikationer är tillräckliga för jobbet.

Vi har i dagsläget inte några digitala verktyg som underlättar för arbetsgivaren att hantera ansökningar för att se hur pass intresserade de som söker jobbet är. Ytterligare inspiration till idén har kommit från insikten att det är väldigt tidskrävande för arbetsförmedlarna att göra bra urval. Och slutligen från en nobelpristagare i Ekonomi som har tesen att båda parterna i en matchning måste bli valda för att det ska bli en lyckad match.

3. Planerar ni att ta idén vidare, i sådana fall hur

Idén är på konceptstadiet. Vi är tacksamma för alla förbättringsförslag och synpunkter vi någonsin kan få in runt denna idé, så kommentera gärna nedan. Om intresse finns i kommande förankringsrundor kommer idén kunna lämnas över till utvecklingsorganisationen innan sommaren.


Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar