2016-10-03

Idag öppnar innovationsveckan i Umeå!

Exempelbild

Arbetsförmedlingens innovationscenter är äntligen på plats i Umeå. Under fem dagar ska personer från Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen i Västerbotten och Umeå universitet jobba ihop för att utveckla prototyper av nya digitala tjänster för arbetsmarkanden. Vi har ställt 3 snabba till Ulf, programansvarig vid Umeå universitet om varför de vill vara med och hacka.

Vad betyder ett hackathon för er?

Det är egentligen hela konceptet med innovationsvecka som var tilltalande. Det finns ett brett utbud av aktiviteter som riktar sig till alla - allt ifrån inspirationsföreläsningar till själva hackathonsessionen. Som universitet är det viktigt att samverka med omgivande samhälle och detta event är ett utmärkt exempel på win-win situation där alla parter är med och bidrar och kan ta del av varandras goda exempel.

Vilka deltar från Umeå Universitet?

Vi har skickat ut direktinbjudningar till alla studenter som läser någon form av IT-utbildning vid Umeå universitet. Då detta event är en hackathon präglas det av en viss kompetens som innebär att vi riktar oss främst till studenter som studerar datavetenskap, informatik och/eller tillämpad fysik och elektronik. Men, naturligtvis kan även andra intresserade studenter anmäla sitt intresse.

Varför valde ni att gå med i detta Hackathon?

Öppen innovation och agila arbetssätt är ett exempel som visar på hur man kan applicera ett användarcentrerat eller medborgarcentrerat perspektiv på verksamhetsutveckling.  För mig ser jag hackathon som ett bra exempel på ett agilt arbetssätt och metodik som hanterar processen att gå från idé till prototyp som våra studenter gärna får möjlighet att prova på - att tillsammans med externa aktörer experimentera och prova på sin kreativa förmåga.

Vad?

Innovationsveckan är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen i Västerbotten och Umeå universitet. Syftet med veckan är att få fram tankar och behov utifrån framtidens arbetsmarknad och samtidigt presentera och utvärdera den digitala teknikens möjligheter.

När?

3-7 oktober

Var?

På MIT-huset på Umeå universitet


Länk till programmet finner du här

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar