2017-03-09

Snart dags för det största Hack for Sweden någonsin!

Exempelbild

Nu börjar peppen inför årets Hack for Sweden byggas upp på riktigt! Denna helg, den 11-12 mars, går tävlingen av stapeln för fjärde året. Idag ger vi dig tips om hur och var du kan följa allt som händer.

Vi på Utvecklingsbloggen är spända på att få se vad lagen arbetar med. Möjligheterna till nya spännande idéer är större än någonsin - med fler anmälda lag (över 200 personer deltar), och fler myndigheter och organisationer som står bakom årets hackathon.
Tävlingen går ut på att kombinera data på ett kreativt sätt och skapa den bästa och mest nyskapande lösningen eller tjänsten som tydligt visar nyttan med myndigheternas öppna data. Öppna data är en riktig gottepåse, det är digital information som är fritt tillgänglig och kan användas utan begränsningar vad gäller exempelvis upphovsrätt. 

Om du vill följa tävlingen så kommer här ett par tips :

På Twitter så måste du så klart följa #hack4swe

Dessutom så livesänds det från tävlingen:

Lördag 11 mars kl 10.00 Inledningstal av Civilminister Ardalan Shekarabi och SMHIs Generaldirektör Rolf Brennerfelt samt Inspirationstalare Anna Rosling Rönnlund och Mikael Ahlström.

Söndag 12 mars kl 11.00 Finalisternas tävlingsbidrag presenteras
Söndag 12 mars kl 13.00 Vinnarna presenteras

Alla sändningar hittar du på Hack for Swedens Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/hackforsweden


I vanlig ordning kommer vi att återkomma med inlägg efter tävlingen så följ oss också här! Och har du någon fråga som du gärna vill ha svar på i bloggen - hör av dig till oss så tar vi med oss den.


Hanna / Redax

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar