2017-03-14

Vinnaren är korad!

Hack for Sweden logo

Ett stort engagemang från både deltagare och de myndigheter som bidrar med data bidrog till att årets Hack for Sweden blev det största hittills. Bidragen visar tydligt på hur myndigheters öppna data kan skapa nya tjänster till nytta för hela samhället.

Över 50 deltagande lag tävlade om olika priser där uppgiften gick ut på att använda den öppna data som finns tillgänglig från svenska myndigheter till nya och smarta applikationer. Vi från Arbetsförmedlingen möttes av ett gäng glada och entusiastiske tävlingsdeltagare, engagerade kollegor från andra myndigheter och ett tydligt driv i hur digitalisering och öppenhet kan förbättra Sverige. Vi vill tacka alla som ställde frågor och använde vårt data, vi fick ut mycket insikter om hur vi ska förbättra våra öppna data och göra den mer tillgänglig.

Grattis säger vi till vinnaren av Hack for Sweden Award 2017, Johan Marand som står bakom laget Kornknut och bidraget Project Skog. Johan använder dataanalys och maskinlärning för att uppskatta sannolikhetens till höga naturvärden i skog.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna Hack for Sweden med mitt skogsprojekt som jag hoppas gör att fler får upp ögonen för den svenska skogen. Samtidigt vill jag väcka debatt om hur skogen mår, säger Johan Marand.

Vi på Arbetsförmedlingen tycker att det är extra roligt att våra data användes av ett av vinnarlagen som tilldelades priset:

Bästa nytta för allmänheten: Laget Sverige är stort består av Johannes Ridderstedt, Håkan Rosenhorn, Björn Grundström. Med tjänsten Ditt nya hem har de skapat ett verktyg för att hjälpa människor att till exempel hitta en bostad och kunna påbörja sin SFI-utbildning. Därmed förbättras integrationen. Datat som användes kom från Arbetsförmedlingen, Polisen och Skolverket.

Vinnarna i övriga kategorier

Bästa visualisering: Laget Ingen gör som består av Johan Carlberg och Robin Thunström.

Best Young Hackers: Laget Hello World! Team 1 som består av Alice Heiman, David Wolters, Fredrik Carlsson och Mathias Kujula.

Juryns pris: Laget Kompetens och jämlikhet genom tillgång till kunskap består av Victoria Wagman.

Deltagarnas pris: Priset som röstas fram av alla som deltar i Hack for Sweden gick till laget IT-Gymnasiet Kristianstad som består av Alexander Hejazi, Alban Shala, Victor Olofsson och Mattias Svensson.

På Hack for Swedens Youtube-kanal kan du se lagens egna presentationer av bidragen.

Vinnare Hack for Sweden Award 2017 Johan Marand. Fotograf: Stefan Lundaahl

Vinnare Hack for Sweden Award 2017 Johan Marand. Fotograf: Stefan Lundaahl

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar