2017-05-19

Vad kan vi lära oss av Simone Giertz?

På Arbetsförmedlingens avdelning Digitala tjänster hålls vissa fredagar en inspirationslunch, där vi med medhavd lunchlåda blickar mot omvärlden. Vi gör det här för hitta nya sätt att tänka kring utveckling och skapa engagemang i arbetet. Utvecklingsbloggen gillar konceptet och vill gärna bjuda på ett inspirationsinlägg så här på fredageftermiddagen.

Det spelar ingen roll om du vill uppfinna något helt nytt, eller om du sitter med en uppgift och har kört fast. Vi vill tipsa om Simone Giertz som inspirerar till att lyfta blicken en stund och börja idégenerera.

Simone Giertz kallas "The Queen of shitty robots" (Drottningen av skitrobotar) och är utvecklaren bakom flera robotar. Hon har bland annat skapat en robot som matar henne med popcorn, en som fixar frukosten och, den vi ser i filmen ovan, läppstiftsroboten. Vi gillar Simone för att hon inte är rädd att testa och hon vågar misslyckas. Hon är dessutom självlärd. Det är tack vare hennes nyfikenhet och intresse att utveckla en idé vidare som robotarna tar form.

Som myndighet eller företag kan inte all utveckling drivas i Simones anda. Alla idéer ska kanske inte förverkligas, det är viktigt att produkten kan tas emot och användas av en kund. Det betyder inte att det är fel att inspireras av Simone och våga testa sina idéer. Att utmana sig själv med poängen att det inte alltid är resultatet som är viktigt utan resan dit - du lär dig alldeles säkert massor på vägen. Så om du kör fast, oavsett vem du är, ta fem minuter (det har du tid med) och börja idégenerera - kanske finns det ett guldkorn där som gör att du kommer vidare i arbetet.

Simone Giertz har en egen youtube-kanal där du kan se fler av hennes uppfinningar, den hittar du här: https://www.youtube.com/channel/UC3KEoMzNz8eYnwBC34RaKCQ

 

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar