2017-06-07

Arbetsgivarna ger oss viktiga insikter i vårt utvecklingsarbete!

Ett exempel på Arbetsförmedlingen.se nya startsida för Arbetsgivare

Den som nu besöker fliken för arbetsgivare på hemsidan möts av ett nytt utseende och nya tjänster - anpassat efter arbetsgivarnas förväntningar på vår webbplats. Det är ett första steg vår vidareutveckling av tjänster för arbetsgivare, med kunden i fokus.

Efter att lyssna på arbetsgivarnas behov och tagit fasta på dem vill vi nu dela med oss av flera nyheter om förändringar på vår webbplats och i tjänster för arbetsgivare. Det är roligt att vi återser Anställa med stöd som var i protoypstadiet när vi bloggade om det hösten 2016.

Ny startsida för arbetsgivare
-Den nya startsidan https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare är responsiv och vi har lyft fram den information och de tjänster som är mest frekvent använda av arbetsgivarna - vi vill göra deras besök på vår sida snabbt och enkelt. Förändringarna har vi gjort med lärdomar från tidigare insiktsarbete. Vi har också pratat med arbetsgivare och gjort användartester under utvecklingsarbetet, berättar Jonathan Solberg, AD-lead

En annan viktig del har varit att förstå vårt data, tillsammans med en webanalytiker har man tittat på hur arbetsgivare rör sig på webben för att kunna anpassa hur vi presenterar och lyfter fram informationen på sidan. Startsidan ger också en förhandsvisning på ny färg och form som kommer att kännas igen i det vi utvecklar framöver. Alla undersidor kommer att bli responsiva och utformade utifrån samma design som startsidan.

Sök kandidat
Janni Nhi Cam Trinh berättar om två nyheter som släpps under juni i tjänsten Sök Kandidat, också har arbetet skett i dialog med arbetsgivare och deras önskemål.

  • Arbetsgivare som använder tjänsten Sök Kandidat kommer nu att kunna söka efter kandidater mad matchningskriteriet språk. Det betyder att den arbetsgivare som har ett behov av någon som kan tala franska enkelt kan söka och hitta fransktalande i vår kandidatbas.
  • Arbetsgivare kan skriva ut eller spara en kandidats CV som PDF.

Anställa med stöd - Intresseanmälan
-Det ska vara enkelt för den som är arbetsgivare att anställa med stöd, öppna för en praktikant eller att hålla i en rekryteringsträff. Därför har vi gjort det enkelt för dig att anmäla ditt intresse i några få korta steg, där du beskriver ditt behov. Vi tar sedan kontakt med dig, ger dig den information du behöver och hjälper dig att utforma en väg framåt utifrån ditt behov, säger Eva Vigant, produktägare för Anställa med stöd.


De som jobbar med utvecklingen av nya tjänster för arbetsgivare på arbetsförmedlingen är ett superengagerat team. De driver nu ett gediget utvecklingsarbete för att generera och leverera nya idéer och tjänster för Arbetsgivare. Under juni månad kommer ni att kunna läsa om en del av de metoder de använt för att leverera med nytta för våra kunder i fokus.

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar