2017-09-07

Skillsmässan - vägen in i framtiden för unga!

Inbjudan till Skillsmässan

På arbetsförmedlingen i Västerås prövas nya grepp för att vägleda och inspirera unga på väg ut till arbetsmarknaden. Med inspiration från e-sport, Youtube och ny teknik bjuder man tillsammans med näringsliv och utbildningsanordnare in ungdomar att testa sina skills!

För första gången arrangerar Arbetsförmedlingen Skillsmässan - ett yrkes- och kompetensevent där fokus ligger på egna skills (talanger). Syftet är att öka förståelsen hos unga om hur deras kunskaper kan bidra på arbetsmarknaden.

Evenemanget visar upp innovation, yrkes- och utbildningsmöjligheter, eget företagande och framtidens yrken - främst inom teknik. Flera branscher finns på plats och låter besökarna testa olika yrken så att rätt person hamnar på rätt utbildning. De allra flesta unga vill studera men vet inte till vad och har kan vi hjälpa unga att hitta rätt genom sina talanger.

Förutom att träffa utbildningsföretag och näringslivet finns även möjlighet att utmana fotbollsduon Skilltwins. Skilltwins har flera miljoner följare på sociala medier och hjälper oss att nå ungdomar på ett nytt sätt.
Även Tommy ”Potti” Ingemarsson grundare av Ninjas in Pyjamas (en av de fem största organisationerna inom e-sport) finns med på eventet. E-sporten, med över 240 miljoner utövare runt om i världen, är den sport som växer överlägset mest. Tommy hjälper oss att göra kopplingen mellan e-sport och mer traditionella jobb som kommunikatör, IT tekniker, projektledare, systemtekniker, programmerare.

Huvudsyftet med eventet är att höja medvetenheten om framtida karriärer för unga där man vill göra det enklare när det gäller val av utbildning och framtida yrkesvägar. Alla har skills – och på Skillsmässan har de möjlighet att prova på olika yrken och upptäcka sina egna styrkor. Vi har ett gemensamt ansvar för framtida kompetensförsörjning och tillsammans är vi på väg in i en ny era – har du funderat över om du har rätt skills för att möta framtidens arbetsmarknad?

Var, när och hur?

Ingen anmälan krävs utan du besöker Skillmässan på Expectrum i Västerås den 10 oktober mellan 13:00-17:00.

Välkommen

Nina From
Arbetsförmedlingen Västerås

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar