2017-09-14

Branschpuls - datadriven design för arbetsgivare

Bild på Branschpuls startsida

Längst in i hjärtat på utvecklingsavdelningen för Arbetsförmedlingens digitala tjänster händer det spännande saker. Snart kommer en ny tjänst få se dagens ljus och vi vill redan nu bjuda på lite information om Branschpuls.

Det är ofta utmanande att rekrytera. Först när ett behov av ny personal uppstår börjar man tänka på rekrytering och det kan då ta lång tid att hitta rätt. Det finns en mängd aspekter att ta hänsyn till, många beslut som ska tas. Sällan har man har tid att verkligen ta reda på alla alternativ som finns tillgängliga. Det vill vi hjälpa till att ändra på!

Hur kan Branschpuls hjälpa arbetsgivare?
Är du arbetsgivare behöver du först och främst lätt få koll på kompetensutbudet i din bransch men du kanske också behöver få hjälp och inspiration att planera mer strategiskt kring din rekrytering både på lång och kort sikt. Branschpuls löser det genom att erbjuda information om de olika rekryteringsalternativ som finns i kombination med visualiserad branschstatistik från den egna regionen. Vi erbjuder en tjänst som använder datadriven design för att kunna ge våra användare en så högaktuell nulägesbild av arbetsmarknaden inom deras bransch som möjligt.

Målet med datadriven design är att kunna ge en ökad förståelse för någonting med hjälp av data. Data som representerar verkliga människor och verkliga situationer på arbetsmarknaden. Det gör vi genom att samla data från flera olika källor för att kunna leverera ett mer nyanserat och rättvisande resultat.

Dialog med arbetsgivare och användartester
Vi ska precis lägga i högsta växeln inför releasen senare i höst men vi har inte legat på latsidan innan heller. Vi har intervjuat arbetsgivare i branschen, utforskat en mängd varianter av data och datakällor och slutligen designat ihop resultatet.

Därefter har vi varit ute och gjort användartester för att verkligen säkerställa att arbetsgivare gillar och behöver det vi skapar. För att se hur våra egna interna experter tycker och tänker har vi träffat arbetslag från arbetsförmedlingens kontor i Mora, Söderhamn och Hudiksvall. Vi planerar precis för att delta i olika events inom turistnäringen och testa tjänsten tillsammans med dem. Allt för att kunna leverera en så bra tjänst som möjligt.

Håll ögonen öppna här för snart kommer ni själva att kunna gå in och ta pulsen på branschen!

Vill du veta mer? Kolla in arbetsgivare.nu för att läsa mer om både Branschpuls och andra spännande initiativ på Arbetsförmedlingen.


// Caroline

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar