2017-10-16

Öka dina digitala färdigheter med Google och Arbetsförmedlingen 

Exempelbild

Arbetsförmedlingen och Google arbetar tillsammans för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande. På framtidens arbetsmarknad är digital kunskap en viktig nyckelkompetens, och samarbetet ska öka arbetssökandes chanser till jobb.

Enligt en färsk Sifo-undersökning anser 37 procent av den svenska befolkningen att de har kunskapsluckor när det gäller digital kompetens, vilket samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Google ska försöka förändra.

Utbildningen kommer innefatta ämnesområden som e-legitimation, hur man söker jobb online, sociala medier samt integritet och säkerhet. Det kommer vara kortare innehållsdelar där användaren själv kan styra vilka ämnen och innehållsdelar som personen vill gå och när.

I ett pressmeddelande som Arbetsförmedlingen gick ut med den 29 juni 2017 har både Erik Sandström, chef för Digitala tjänster på Arbetsförmedlingen och Anna Wikland, Sverigechef för Google berättat om samarbetet.

- Den digitala kompetensen i Sverige är i världsklass, samtidigt är det ganska många som saknar den grundläggande digitala kompetens som behövs både i vardagen och på arbetsmarknaden. Därför är vi glada över det här samarbetet, som vi tror kommer att öka arbetssökandes möjlighet att få jobb, säger Erik Sandström, chef för Digitala tjänster på Arbetsförmedlingen.

Just nu är framtagandet av utbildningen i full gång, och inom en snar framtid kommer första lansering av webbutbildningen att ske. Utbildningen kommer att vara tillgänglig via smartphone, surfplatta och dator, vilket gör det lätt för användaren att nå de olika ämnesområderna.

- Digitalt kompetent arbetskraft är avgörande för svensk tillväxt och välfärd. Därför är det viktigt att fler människor besitter grundläggande digital kompetens. Vi är glada att ingå samarbete med Arbetsförmedlingen för att säkerställa att alla som vill och kan får möjligheten att öka sin kunskap, och därmed även öka sin anställningsbarhet, säger Anna Wikland, Sverigechef, Google.

Publicerad i

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar