2017-11-06

Aktivitetsrapportera via mobilen!

Mina Sidor-appen finns nu för Andriod

Nu lanserar vi appen för Mina Sidor i Google Play. Det gör det möjligt för våra arbetssökande att aktivitetsrapportera direkt i mobilen.

Aktivitetsrapporterar du till Arbetsförmedlingen? Vi har nu gjort det enklare för dig som är arbetssökande att snabbt och enkelt aktivitetsrapportera direkt efter du jobbat, studerat eller gjort andra aktiviteter för att komma närmare ett jobb. Utvecklingsbloggen har ställt tre snabba frågor till teamet bakom appen för att få veta mer:

Varför behöver vi kunna aktivitetsrapportera i mobilen?
Att kunna ladda ner en app till mobilen är ett komplement till Mina sidor på webbplatsen. En app är ett bra verktyg för våra inskrivna kunder så att de till exempel kan lägga till aktiviteter då och då allt eftersom de är genomförda, istället för att samla dem på ett papper och skriva av i slutet på månaden eller försöka komma ihåg vad de gjorde för flera veckor sedan.

Hur har ni jobbat när ni tagit fram den här appen?
Vi har tagit fram prototyper som vi har testat mot den tänkta målgruppen, det vill säga arbetssökande. Utifrån testerna har vi sedan itererat produkten för att skapa en tjänst som ska fylla målgruppens behov.

Syftet med det innehåll som finns i appen idag är att försöka avlasta kundtjänst med några av deras vanligaste samtalsområden, som är frågor om aktivitetsrapporteringen och vem som är personens handläggare.

Kan ni ge oss en försmak på vad vi kommer kunna göra i appen på lång sikt?
Fler funktioner kommer att läggas till i appen allt eftersom de utvecklas. Det kommer inte vara allt som finns på webben under Mina Sidor, utan i första hand det som våra kunder ofta gör som inskriven hos oss. En funktion som kommer snart är en frånvaroanmälan där våra kunder ska kunna anmäla digitalt om de är sjuka. Framöver kommer appen för Mina Sidor helt enkelt innehålla fler funktioner som den arbetssökande behöver i sin väg mot ett nytt jobb!I appen Mina Sidor kan du

  • Rapportera jobb, studier, sökta jobb eller andra aktiviteter från den arbetssökandes planering.
  • Få notiser om när det är dags att skicka in sin aktivitetsrapport.
  • Hitta namn och kontaktuppgifter till sin arbetsförmedlare.

Appen fungerar när kunden är inloggad med Mobilt-bankID. Android-versionen hittar du i Google Play.

För iPhone användare finns i nuläget en BETA-version tillgänglig och den skarpa versionen kommer finnas tillgänglig inom några månader.

Kommentarer
Kommentarerna kommer från våra användare och är inte del av det redaktionella innehållet. När du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar